Mot norr

Sedan vi kom hem från Berlin i måndags har vi spenderat några dagar i Stockholm hos pappa. Vi har även hunnit träffa Emmy en sväng, åt klämmisar och inspekterade deras lägenhet samt gick på bio. Vi har även hunnit umgås med moster och kusinerna. Lilla Lovisa fyllde hela 3 månader igår, det är galet hur fort tiden går! Vi åt även på Hermans i tisdags och det är en tips till er att besöka om ni är i Stockholm och gillar veggo-mat. De har en hel buffé med härligheter och en dör verkligen matdöden.
 
Idag var jag och Elly vid Mall of Scandinavia och handlade lite innan jag släppte av henne hos Anna som Elly skulle åka tillsammans med till Småland. Vi kramades hejdå och det kändes ändå lite konstigt att lämna henne efter att ha umgåts så intesivt i tre månader. Men vi ses redan om en månad när vi ska till Stockholm för kalas och musikal. Nu ska jag umgås lite med pappa innan jag ska sova. I morgon bär det av hem mot norrland och Umeå. Ha det fint
 
 
ÖVRIGT | | Kommentera |

Berlin del 2

På söndagen valde vi att åka en hop on hop off tour. Vilket var väldigt bra! Har en inte så mycket tid i en stad går det ändå att hinna se det mest viktiga. Vi åkte bland annat förbi väldigt många häftiga graffitimålningar och såklart minnesmärken från muren. 
På kvällen regnade det men vi valde ändå att bege oss ut för att besöka förintelsemonumentet och tur var väl det. För när vi klev av bussen slutade det och vi fick en vacker solnedgång och det kändes otroligt mäktigt med alla stora cementblock i diverse storlekar.
Precis i närheten av minnesmonumentet ligger Brandenburger Tor. En väldigt majestätisk statsport som gjorde sig väldigt bra i solnedgången. Eftersom att det hade regnat tidigare var det tack och lov inte så mycket folk.
En kille stod och gjorde stora såpbubblor som barnen försökte fånga.
I måndags skulle vi ha besökt Sachsenhausen som är ett koncentrationsläger som ligger strax utanför Berlin. Men på grund av dålig planering fick vi skippa det, vilket såklart var otroligt synd. Hade sett fram emot väldigt mycket.
För att fördriva tiden valde vi att åka ännu en hop on hop off tour fast en annan. Sedan åkte vi hem efter bra dagar i Berlin. Väldigt mycket förstördes under andra världskriget men det fanns fortfarande många vackra byggnader att se. Berlin känns väldigt blandat, gammalt möter nytt. Både kalla kriget och andra världskriget finns fortfarande närvarande och jag vill absolut resa tillbaka hit. 
ÖVRIGT | | En kommentar |

Berlin

På grund av att jag tog en miljon bilder har jag valt att dela in Berlin-resan i två delar.
Här är en övertaggad Ellinor, redo för att flyga. Hon älskar att flyga och skrattar barnsligt mycket när planet lyfter och landar.
När vi landade i fredags började vi med att äta innan vi fick checka in på vårat hotellrum. Sedan duschade vi och svirade om för ett besök på turkiska marknaden som Maja hade tipsat oss om (så jävla väääärt att ha en kusin som bott här och som har kunnat ge bra tips!!). På marknaden var det trångt och mysigt med blandat innehåll, allt från tyger till ostar till smycken till frukt.
Vi stannade till på ett jättemysigt café och drack varsin club-mate (också tips från Maja <3) så himla gott!
Marknaden låg i området Kreuzberg som blev vårt absoluta favoritställe att hänga i under resan. Med sina mysiga husfasader och hipstriga miljöer trivdes vi väldigt bra. På kvällen åt vi turkiskt innan vi åkte hem och somnade gott. Många intryck första dagen.
På lördagen började vi med att besöka Checkpoint Charlie, en av de mest kända övergångarna mellan öst- och västberlin. Vi var riktiga turister och gick med audioguider. Tyvärr var det förbannat varmt där inne så kunde inte riktigt gå så länge som jag hade velat. Men det var väldigt fascinerande att få se hur människor gjorde olika försök att ta sig förbi muren. Men samtidigt otroligt sorgligt att den ens sattes upp från första början. Vi märke tydligt att kalla kriget hade väldigt mycket fokus i Berlin. 
Vi gjorde även våra efterlängtade tatueringar! Vi har länge pratat om att göra varandras födelsetid och innan resan bestämde vi oss för att göra det i Berlin. Vi blev väldigt nöjda båda två! Men jag ser också ironin i att göra små skrivmaskinssiffror i Tyskland.
ÖVRIGT | | Kommentera |
Upp