Nedräkning

Hallå glada vänner! Mitt liv består typ av jobb och att fika med vänner just nu, det är ändå helt okej. Idag är det torsdag och för en del innebär det sista torsdagen innan semestern är slut, men för min del innebär det att det nu är en vecka kvar tills jag får semester. Det är verkligen en välförtjänt semester måste jag säga. Ska njuta i mängder under de tre veckorna innan det åter igen är dags att sätta sig i skolbänken och lämna Småland för den här gången.

Men innan jag åker hem har jag lite göttiga planer att se fram emot. Redan nu i helgen är det dags för logfest som mina duktiga kompisar arrangerar för andra året i rad. Så taggad! Nästa helg åker jag och Sara till Stockholm för festival och om tre veckor åker jag och Elly till Berlin på en weekend-resa. Ska bli asnice! Vi har inte rest ihop sen vi var på Kreta och det var när vi gick i högstadiet.

ÖVRIGT | | Kommentera |

Fyra filmer att se fram emot

Kära vänner. Om lite mer än en vecka entrar vi augusti månad. Var försvann den här sommaren liksom? Men som tur är älskar jag ändå hösten med löven som skiftar i alla vackra färger och med hösten kommer också en hel del bio-tittande, iallafall för min egen del. Det hör liksom hösten till. Ungefär lika mycket som te och att få tända massa mysiga ljus. Det är väl egentligen nästan olagligt att få tipsa om höstfilm såhär en varm sommardag när temperaturmätaren mäter dryga 30 grader utanför. Men här är iallafall lite filmtips att se fram emot när teet har kallnat och du inte orkat åka till ikea för att investera i nya värmeljus. 
 
Första filmen Suicuide Squad som kommer redan 5 Augusti. Jag såg Batman: Assault on Arkham som är den tecknade versionen när den släpptes 2014, gillade den skarpt och blev jätte glad när de skulle göra en film av den. Den är redan upphöjd i skyarna från mitt håll så jag hoppas verkligen inte att jag blir besviken. Men med den castingen är det nästan omöjligt. Det skulle vara om de förstör handlingen helt eller om Jared Leto skämmer ut sig totalt i sin tolkning av jokern. Men det tror jag inte.
 
Andra filmen är Snowden och den känns som en ganska självklar biofilm där i september. Det är mycket fart, spänning och bygger på verkliga händelser. Kan det bli mycket bättre? Svaret jag letar efter är NEJ!! Det är nog ganska många som fortfarande anser att CIA och deras okontroversiella metoder inte hör hemma i en demokrati och frasen "big brother is watching" känns inte ens som en överdriven reprik att häva ur sig. En riktig nagelbitare helt enkelt!
 
Som den fantasy-fantast jag ändå är tycker jag att film nummer tre Miss peregrine's home for peculiar children träffar min fantasy-nerv rakt på. Även denna film släpps i September, så om ni undrar vart jag kommer hänga i September så är det i biosalen. 
 
När det blev känt att Fantastic beasts and where to find them som är skriven av J.K Rowling skulle bli spelfilm blev jag så glad. Så fort jag fick se första trailern kände jag direkt att de har fångat hela Harry Potter-känslan, utan att härma konceptet rakt av. Den släpps i November därför har jag något att se fram emot.
 
ÖVRIGT | | Kommentera |

Helgen som varit

Så här har helgen sett ut för min del. I fredags umgicks jag med Elin och Micha som jag inte sett på länge samt Johanna och Jenny. Vi grillade, de drack vin (jag körde) och så pratade vi ikapp om livet. Det var en mysig kväll. Igår startade jag min lördag med att hjälpa mamma som just denna lördag ansvarade för bagageluckeloppisen Skeppet i Målilla arrangerar varje lördag nu under sommaren. Vi hjälptes åt att ta betalt och det tog oss lite mer än 2 h att gå runt vid alla bord! Men jag tycker ändå att det är väldigt kul att det händer lite saker i min barndomsby.

Efter loppisen umgicks jag med Sara, vi hade picknick vid ett blåsigt Bysjön sedan hade vi film- och spelkväll hemma hos mig. Vi pratade om att vi varit vänner i 8 år och att vi nu nått över gränsen för att vänskapen ska vara för livet. Det tror jag verkligen på.

Idag har jag umgåts med mamma och Elly. Först var vi i Berga på deras kända café som ligger där. Det var väldigt dchyssta priser och varierat fika så det kan jag varmt rekommendera för er som had vägarna förbi. När vi ändå var ute och åkte passade vi på att åka förbi Aby och deras gårdscafé där de gör potatisvåfflor. Så himla goda! Med valnötter, chevre, honung och ruccola till. Efter det besökte vi mormor en sväng och nu har jag och Elly filmkväll med Sagan om ringen. Det blev en väldigt fullspäckad helg men det är kul tycker jag.

Nu kör vi tre jobbveckor till innan jag tar en välförtjänt "semester" innan skolan. Hoppas ni haft en fin helg kära vänner!

ÖVRIGT | | Kommentera |
Upp