Granens förvandling

Här är min grupps stop-motionfilm. Den är inte så lång och verkligen inget mästerverk. Men så här kan det iallafall se ut när en jobbar med stop-motion. Stop-motion är alltså filmer som är gjorda på flera bilder som ligger i följd efter varandra, men det sker en förflyttning i rörelsen i varje ny bild. Totalt tror jag att vi tog ungefär 250 bilder. Tänk då när de gör riktiga långfilmer.
 
OBS! En kompis har redan hört av sig och sagt att det inte går att spela upp från mobilen, jag kunde från min så om en inte kan se på mobilen men JÄTTE gärna vill se den, gå in via en dator! Puss och kram
ÖVRIGT | | Kommentera |

Stop-motion

God morgon kära vänner! Den här veckan håller vi på med film och det är verkligen superkul. Igår fick vi göra egna stopmotion filmer, om jag lyckas lägga upp vår film på youtube ska jag visa hur det blev. Mellan måndag och igår hade jag Sandra sovandes hos mig, i tisdags var vi och såg Fantastic beasts, för min del för andra gången alltså. En kompis undrade hur jag kan gå på samma bio två gånger, men jag tycker inte det är konstigt. Om en film är bra är den ju värd att se fler gånger, speciellt på bio där kvalitén alltid är som allra bäst. Den här gången kunde jag dessutom se förbi det första överväldigande intrycket en alltid får av en film en har sett fram emot och faktiskt hinna se detaljerna (varning för nördnivå).

Igår innan jag körde Sandra till bussen bjöd jag henne och Nina på kvällsmat. Vi pratade om lägenheten som jag ska bo i och nu är det bestämt att jag flyttar om 2 veckor. Är både peppad och något stressad, fick världens panik igår och började göra listor på saker som ska göras. Elly ska dessutom komma upp och hjälpa till så behövde ordna med flygbiljetter. Men när saker var nerpunktade på listor och flygbiljetter fixade kunde jag lugna ner mig igen. Jag kommer få tillgång till lägenheten redan om en vecka så då tänker jag att jag redan då ska börja flytta över saker som jag inte är i akut behov utav. Fort går det!

I morse vaknade jag tidigt så då passade jag på att måla färdigt en uppgift där vi ska måla fem vardagsbilder (bara två bilder kvar!!) och nu ska jag klä på mig och åka till skolan för en sista dag med film. Hoppas att ni får en fin dag.

ÖVRIGT | | Kommentera |

November

Jag tänkte att jag skulle försöka använda lite arkivbilder från november, därför jag har knappt fotat något värt att visa upp haha. Men det var rätt kul att gräva i arkiven, jag har tydligen bilder från november tillbaks ända till 2008, fast orkade inte slänga upp det. Men det är kul att kunna se min personliga utvecklig bara genom att blicka tillbaka på bilder. Det skiljer sig trots allt snart 9 år och jag har väl utvecklats något under de åren får jag ändå hoppas.

Ungefär vid den här tidpunkten för ett år sedan sökte jag annat boende och flyttade till studentrum och nu kanske det blir en ny flytt för min del. Det har varit en kul upplevelse att bo i studentrum och något jag tycker en bör testa på när en pluggar, men nu har jag en kompis med en liten etta med kokvrå som jag nog ska bo i (jag har haft förbaskat tur med boende sedan jag flyttade hit!) Men det är några detaljer som återstår så vi får se hur det blir.

Jag känner iallafall att framtiden börjar komma krypandes, det är inte så långt kvar tills jag tar min examen och ska lämna denna trygga universitetsbubbla. Mina känslor slits mellan norr och söder, jag är väldigt sugen på att försöka mig på en tillvaro högre upp i landet i Kiruna. Det är något med den vackra naturen som lockar mig dit. Samtidigt är jag väldigt beroende av att upprätthålla en nära kontakt med mina nära och kära och det gör att mitt hjärta slits lite. Men ibland är det viktigt att våga testa saker också så vi får se vart det leder.

ÖVRIGT | | Kommentera |
Upp