Kompisdejt och lera

Hej på er och hej fredag! Hösten har tagit fart på riktigt och nu skiftar löven i vackra kulörer. Det är min absoluta favoritårstid! I veckan har vi jobbat med lera och det har väl inte riktigt varit min grej. Men har ändå varit lärorikt och jag har lärt mig lite olika tekniker en kan jobba med.

Förutom skola hade jag Sofia sovandes här och igår var vi på kompisdejt. Vi såg nya Bridget Jones på bio och åt på Vezzo. Typ det godaste jag vet! Jag tyckte att filmen var väldigt bra men hon är så pinsamt jobbig att titta på, jag ville ta fram skämskudden ungefär varannan minut. Men den har verkligen den där härliga brittiska humorn som jag älskar, de kan verkligen driva med sig själva och sådant uppskattar jag. Det är samma gamla härliga Bridget men nu 10 år äldre, en bebis på väg och två potentiella pappor. Vad kan gå fel?

ÖVRIGT | | Kommentera |

Tre födelsedagar och en musikal

Hej på er. Sitter något avslagen på Arlanda och bara längtar efter att få gosa ner mig hemma i min säng. Tänkte passa på att skriva lite om helgen eftersom jag har lite tid över.

I torsdags kom jag till Kalmar strax efter 22. Mamma snäll som hon är kom och hämtade mig. Vi åt lite sedan åkte jag hem till Elly. Vi låg och pratade någon timme, planerade inköp till fredagens kalas och lite. I fredags tog jag lite sovmorgon medan hon åkte och jobbade. Städade och duschade innan jag åkte till Tova. Hon gjorde fransförlägning på mig och jag måste erkänna att jag älskade att få vara ytlig och att spendera pengar på något så banalt som fransar. Blev supernöjd med resultatet! Känns gött att bara kliva upp och ha färdigfixade fransar, världens lyxkänsla.

På kvällen hade vi kalas för mig och Elly. Vi tog oss lite vatten över huvudet. Vi ville bjuda på hemgjord pizza med olika pålägg. Vi gjorde bland annat en mer pinjenötter, honung och chevreost och en annan med mozzarella, parmaskinka, oliver, tomater och rödlök. Allt tog mycket längre tid än planerat så våra stackars gäster fick underhålla sig själva medan vi gjorde färdigt maten. Sånt som kan hända ibland. Men det blev ändå en väldigt trevlig kväll med fantastiska vänner. Blev bortskämda med presenter ixh fint sällskap.

I lördags åkte vi tidigt till Oxelösund. Anna hade sitt 40-årskalas ute vid en vaktfyr så det låg väldigt idylliskt bland klippor och friggebodar. Eftersom vi skulle på phantom kunde vi inte stanna så länge. Men hann ändå gosa med Nora och Lovisa, träffa människor och äta en megagod lunchbuffé med pajer, potatissallader, surdegsbröd och fisk.

När vi kom till Anna och Robbans lägenhet i Stockholm passade vi på att ta det lugnt en stund innan vi svirade om för phantom och 50-årskalas.

Jag orkar inte skriva om hela phantom, men det var helt underbart! Både Peter Jöback och den kvinnliga sångaren var helt fantastiska, hade i stortsätt gåshud genom hela föreställningen. De hade verkligen lyckats fånga känslan och jag är så imponerad över hur de lyckats nyttja det scenutrymme de har och maximerat det till fullo.

Efter Phantom släppte vi av mamma sedan åkte jag och Elly ut till pappas kalas. En del hade hunnit åka hem och många var på gång att åka. Men hann träffa många ändå samt fira pappa lite grann, och det är huvudsaken. Dock besviken på mig själv över att jag inte fotade något alls på kalaset!!

Idag fyller jag och Elly hela 24 så då blev vi bjudna på födelsedagslunch av mamma. Åt världens godaste pad thai. (Helgen har kretsat kring mat som ni förstår haha.) sedan kramade jag om de andra och åkte ut till pappa. Där har jag spenderat resten av min söndag och nu sitter jag ute på Arlanda.

Det har varit så underbara dagar med människor jag älskar, men nu ska det bli skönt att få komma hem. Är HELT slut! Tack allesammans som gjort denna helt så bra.

FEST, MUSIK, ÖVRIGT | | Kommentera |

Fotouppgift

Hej kära vänner. Hoppas ni har en bra onsdag, själv sitter jag lite halvt i fosterställning uppkrupen i min fåtölj, gör färdigt en fotouppgift och lyssnar på Billy Joels 'Piano man' på repeat. Jag fick ont i ryggen i lördags och sedan har det eskilerat under dagarna. Jag har svårt att ligga ner så har haft väldigt svårt för att sova de senaste dagarna. Men förhoppningvis går det över snart.
I måndags fick vi gå igenom kamerans grunder, vad de olika delarna betyder och så. Jag är självlärd inom fotogragering och har läst och provat mig fram. Jag vet sedan innan vad de olika delarna har för funktioner i kameran men fick ändå lära mig mer djuptgående så det var kul. Igår gick vi igenom grunderna i photoshop och jag förstår att det är svårt att hitta en balans och att försöka lägga nivån lagom när alla har helt olika förkunskaper. Men det var bra grunder vår lärare gick igenom om en aldrig har använt programmet innan. Sedan fick vi en fotouppgift som jag och Jenny hjälptes åt med. 
En av uppgifterna var bland annat att skapa en fotografiskt självportätt utan att manipulera bilden i efterhand. Jag valde den här bilden därför jag känner mig alltid obekväm och tillgjord framför kameran, jag föredrar att stå bakom istället.
Idag är vi lediga så passar på att tvätta och gör färdigt en sista fotouppgift som skall redovisar i morgon. I morgon kväll flyger jag ner till Småland och på fredag blir det kalas med kompisar för mig och Elly och sedan åker vi till Nyköping-> Oxelösund-> Stockholm på lördag för två kalas och phantom of the operah. Hej
ÖVRIGT | | Kommentera |
Upp