När liten blir stor

Hola guapas! Opponeringen i måndags gick bra, efteråt fixade jag och Nin med lite födelsedagsgrejer till en kompis som fyller 30. Sandra kom hit också och vi åkte hem till honom och överraskade med paket och tårta. Han ska firas rejält på lördag men vi ville inte att våra presenter skulle försvinna in i alla andras.


Jag har precis tryckt i mig en pizza för att fira att vi är klara med examensarbetet. Vi har tekniskt sett inte lämnat in det än, vi ska göra det senare ikväll. Men efter det väntar flera veckor av tortyr innan beskedet om vi är godkända eller ej.

Idag har jag även sökt jobb inför hösten, därav bilden på mig, jag försökte fånga mitt esse. Vi får se vad resultatet blir men någonstans här i Umeå är min förhoppning i allfall. Nu ska jag börja tvätta, det är nästan som om vardagen skiter fullständigt i att jag och Nina är klara med vårt examensarbete och att jag tar examen om 6 veckor?? Hoppas ni har en fin dag. 
ÖVRIGT | | Kommentera |

En lång och utförlig beskrivning om min helg

Hej! Torsdagsmorgon började i världens kaos. Jag skulle flyga på förmiddagen och hade planerat att kliva upp tidigare för att i lugn och ro hinna avnjuta frukost och kaffe. Vaknade, tittade på klockan och insåg att min buss skulle gå om 4 minuter! Jag har nog aldrig vaknat med sådan fart tidigare. Som tur var hade jag packat kvällen innan så slängde bara på mig kläder och ut genom dörren. Hann precis fram när bussen kom. Det blev en traumatisk start på helgen, som i övrigt har varit trevlig. Jag mötte upp Elly på t-centralen, vi dumpade våra väskor och tog en buss till Hermans som är en vegetarisk resturang på söder. Det går inte äta där för ofta, för då tröttnar en. Men deras spenatlasagne och indiska gryta är to die for! Tips om ni har krokarna förbi, mysig utsikt över Djurgården och härlig atmosfär. 

Efter sen lunch åkte vi hem till pappa och Mia där vi hängde resten av kvällen, pratade om livet och drack kaffe. Vi planerar sällan in massa saker när vi är hos dem, ibland skulle jag vilja att vi kanske gick på teater eller något. Men oftast är det väldigt skönt att bara sitta och prata med pappa, vi är väldigt olika som personer men jag förvånas alltid över hur mycket saker vi faktiskt tänker lika i.

I fredags hade jag och Elly planeter på att besöka fotografiska och handla medan Mia och pappa jobbade. Vi gick en sväng på Götgatan och förbi Drottninggatan för att besöka terrordåds-platsen. Jag tyckte att det kändes väldigt olustigt och obekvämt att gå i stan, men som Elly påminde mig om. Det är viktigt att våga, att visa dem att de inte vinner och att vi inte är rädda. Mitt i allt glömde vi fotografiska så det får bli en annan gång. 

Istället åkte vi och mötte upp pappa vid jobbet och åkte förbi hos Mias dotter Hélén. De har precis köpt en liten hundvalp som var hur mysig som helst. Hon ville nosa överallt och skenade omkring som en galning. Jag blev verkligen sugen på hund! Pappa höll i Philip och jag tycker det känns så konstigt att ens se honom hålla i ett barn. Men det fungerar bra, han är ju som en extra morfar och de verkar trivas bra ihop. När vi kom hem till Mia och pappa läste jag lite på pojkarnas examensarbete som jag opponerar på innan vi åt och tittade på tv. 

Igår åkte jag och Elly till Anna för att umgås där. Nora hade varit på kalas hos en kompis, kan inte förstå att jag skriver den meningen ens, hon börjar bli så stor, sedan åkte vi till Andys lekland. Elly och jag var medan Anna var och handlade. Jag kände dirket när vi klev innanför dörrarna att det här är helvetet, tänk tjuttioelva ungar som far omkring, skriker och är höga på socker medan deras föräldrar sitter trötta vid bord och tittar i sina telefoner, ibland slänga det upp ett öga för att titta på sitt barn som åker rutchkana och som absolut vill att en ska titta. Men vi överlevde det också. Jag tappade min plånbok i bollhavet och ville börja gråta innan den återfanns igen. En pappa frågade hur gammal Lovisa är och jag sa snart 1 som om det vore min egen lilla knodd jag drog omkring på där i området för barn mellan 0-3 år. Jag fick även förstående blickar från andra föräldrar och jag kände mig riktigt inne i gänget. Sedan kom Anna och jag kunde återgå till att vara kusin igen, en roll jag intog med glädje. 

När vi kom hem igen lekte vi, kollade Shrek och lagade hamburgare. Sedan tvingade iväg småbarnsföräldrarna på bio medan vi tittade på Saving private Ryan och vaktade de små sovande barnen. När de kom hem avslöjade Anna att vi ska få gå på Hans Zimmer i Stockholm i Maj, som en för tidig 25-årspresent. Jag har både hyperventilerat och grafit. Det är verkligen filmmusik-älskares våta dröm och jag är så sjukt taggad! 

Idag vaknade vi tidigt och pappa körde mig till Arlanda, kramade dem hejdå och nu är jag hemma igen i min sköna fåtölj och försöker förstå vart den helgen försvann. Nu ska jag skriva färdigt opponeringen till i morgon och kolla serier, hoppas ni haft en trevligt helg vänner.

ÖVRIGT | | Kommentera |

Ljusare

Fortsatt glad påsk på er, här har datorn gått på högvarv, jag har tittat igenom hela sista säsongen av Girls och betat av både en och två filmer jag velat se. Jag tycker det är himla skönt att inte göra något särskilt under några dagar. För andra kanske det kan verka tråkigt, men jag njuter just nu för fullt. Under helgen har jag försökt se lite norrsken men misslyckades både tillfällena. Men istället fick jag avnjuta en vacker och krispig kväll, även om det snöat omvart annat här de senaste dagarna början känslan av ljusare tider att krya på.
ÖVRIGT | | 2 kommentarer |
Upp