08:31

Nu i dagarna är det ett halvår sedan jag gjorde min allra första tatuering tillsammans med Elly i Berlin. Det känns som om den har suttit där alltid och den har en väldigt stor betydelse för mig. Jag filar redan på nästa som ska få bli en hyllning till Sebbe.
 
Jag och Nina skriver examensarbete för fullt, vi har kommit igång bra men det har redan hunnit balla ur både en och två gånger och jag undrar hur vi ska klara oss i 8 veckor till haha. Men jag är väldigt tacksam att ha någon att dryfta idéer tillsammans med. Som ett litet trevligt avbrott mitt i skriverierna ska jag åka ner till Småland i helgen och fira mormor som fyllde 80 år i onsdags och även gå på Emmy, Elin och Tildas 25-årsfest. Bra att slå två flugor i en smäll och som vanligt blir det en intensiv helg när jag är hemma en sån här kortis. Hoppas ni har några trevliga planer framför er i helgen. 
ÖVRIGT | | Kommentera |

Hejdå livet vi ses i Maj

Det här med att ge bort roliga muggar kändes som en god idé. I måndags var min näst sista praktikdag, men min handledare var ledig på tisdagen så jag passade på att ge henne en present då istället. Jag fick även fina presenter och choklad av mina härliga kollegor. Min handledare har jag har haft under fyra praktikperioder i tre års tid och det kändes väldigt tråkigt att behöva krama henne hejdå. Jag har haft en sån fantastisk VFU-plats, jag har trivts så bra både med barn och kollegor och jag tycker att skolan har ett bra arbetssätt. Det var jobbigt att behöva säga hejdå til alla i tisdags. Men samtidigt är jag väldigt laddad inför att påbörja mitt och Ninas examensarbete och igår fick vi träffa våran handledare för första gången. Allt kändes väldigt bra och efteråt blev jag ännu mer taggad för att börja. Jag och Nina har under veckan samlat på oss litteratur och igår efter handledarträffen satt vi och tittade igenom innehållet och satte små post-it lappar på det vi tyckte var intressant och på måndag ska vi börja skriva, då börjar allvaret.


Men förutom att jag har hunnit avsluta min sista VFU-period och påbörjat mitt examensarbete. Har jag i veckan haft Sandra här och vi tillsammans med Nina var ute och åt i onsdags för att fira lite att vi klarat oss så här långt och att det bara är sluttampen kvar. Jag har även hunnit göra semlor som inte gick att äta pga glömde dem i kylskåpet och blev för hårda. Och idag har jag varit och inspekterat Nina och Johans nya lägenhet i Vännäsby strax utanför Umeå och tittat på innebandy. Resten av eftermiddagen och kvällen har jag spenderat i sängen tillsammans med serier och en påse ostbågar. 

ÖVRIGT | | Kommentera |

Muggar, planscher och flygplansrace

Usch. Jag känner att det här mest är ett framvärpt inlägg på grund utav den konstanta frånvaron. Men kör iallafall.


För typ två veckor sedan fick jag min efterlängtade säng. Har sovit på luftmadrass sen innan jul och när den nu äntligen kom på plats började även resten av lägenheten falla på plats också och nu känner jag mig väldigt hemma här.

På lördag ska jag på 30-årsfest hos Johanna, som är minst lika Harry Potter-tokig som jag! Därför kändes muggen till henne väldigt passande. Ångrar att jag inte beställde en till mig själv. Jag passade även på att beställa hem en blueprint från ett av flygen från Star wars, ett lifegoal jag inte visste att jag ville uppnå förrän jag hittade den och var tvungen att ha. Nu hänger den fint i mitt badrum. 

Jag har även utökat min lilla muggsamling. Förra sommaren började jag samla på lite udda muggar och nu har det alltså tillkommit en mugg. 

Förutom att jag uppenbarligen har för mycket fritid och klickar hem planscher och köper udda muggar, är jag mitt i min sista praktik. Framtida jobbmöjligheter har varit uppe på tal och som det ser ut nu verkar Umeå vilja behålla mig här iallafall ett år till, och jag kan så klart inte neka henne det. Men det känns iallafall väldigt kul att få jobba, dock hade jag en liten inre kris och inte riktigt kände mig fullt så säker som jag brukar första veckan, men när jag tillsammans med min handledare satte oss ner och planerade in mina aktiviteter för de två sista veckorna kändes det bättre och den här veckan har varit kanonkul! 

I morgon ska vi ha flygplansrace så det har producerats pappersflygplan i alla dess slag nu under veckan. Sedan är det bara en och en halv vecka kvar innan praktiken slutar och det är dags att börja skriva examensarbete. Just nu är jag väldigt taggad till att börja (ska komma ihåg den känslan i Mars-April) vi lånade massa böcker igår så nu känns det som att allvaret börjar på riktigt! Hoppas ni haft en trevlig vecka och att ni får en bra helg. Hej

ÖVRIGT | | Kommentera |
Upp