Ett långt utlägg om julhelgen

Hallå! Hoppas ni lever, eller överlevde, julhelgen. Här har dagarna gått i ett. Det är alltid intensivt med jul, mycket som ska hinnas med, mat som ska inhandlas och julklappar som ska slås in. Jag tycker om julen men det är ändå väldigt skönt när det är över.


Jag har varit i Småland nu i en vecka men det hat hunnit hända så mycket att det känns som längre. I onsdags träffades vi hemma hos Bea. Åt första riktiga julskinkan med senap och körde paketleken. Jag hade även ordnat ett julquiz och visade dem mitt färdiga projektarbete. Väldigt mysig kväll. I torsdags kom moster med kusiner och sambo. Vi har haft turen att kunna fira hela julhelgen i mammas väninnas hus. Hon bor större delen av året utomlands och då är mamma där och ser till huset. Vi blev ganska många som firade jul ihop och då var det lyxigt att kunna göra det i ett stort hus.

I år såg vår julafton lite annorlunda ut mot vad den har gjort de senaste åren. Vi hade tomte för första gången på jag vet inte hur många år och jag fick äran att agera tomte! Hade superkul och Nora var helt fascinerad av mig haha. Som vanligt åts det massor och kollades på Kalle Anka. Vi har som regel att vi bara ger en julklapp och lottar innan vem vi ska ge till. Sedan skänker vi också halva beloppet vilket jag tycker är en väldigt bra grej. Men det är svårt att inte överösa barnen med julklappar så både Nora och Lovisa hade stora högar med paket. Av mig, Sebbe och Elly fick Nora ett hemmagjort doktorskit med en egensydd rock som mamma har sytt. En väldigt uppskattad present!

På juldagen åkte vi till faster Carina för den årliga paketleken. Jag och Elly skulle ha förfest hemma hos Elly så vi hann inte vara där så länge, men vi hann träffa kusiner och prata lite med farmor iallafall. Jag brukar inte tycka om utgångarna på juldagen, de är alltid sjukt överskattade. Men i år blev det väldigt lyckat. Hade väldigt kul och hade till och med ett gäng nattgäster sovandes hos oss. Finns inget mysigare än att slänga ut massa madrasser och täcken på golvet och ligger och prata i flera timmar.

Igår var jag och Elly och såg nya star wars Rouge One. Så jäkla bra! Håller måttet garanterat. Men filmen la sig som en bitter eftersmak i munnen när vi läste om Carrie Fishers bortgång precis när vi klev ut ur salongen. 

Men för att summera min julhelg har den varit fantastisk på alla vis. Hoppas ni fick ett bra julfirande och att den spenderades tillsammans med någon/några du älskar.

ÖVRIGT | | Kommentera |
Upp